Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

300 Spartalı Film Replikleri

1 Gönderiler
1 Üyeler
0 Reactions
3,398 Görüntüleme
(@cinerium)
Gönderiler: 175
Üye Admin
Konu başlatıcı

300 Spartalı Film Replikleri

Pers Elçisi : Erkeklerin arasında bu kadın nasıl laf ebeliği yapabiliyor?
Kral Leonidas : Gerçek erkeklere sadece spartalı kadınlar hayat verir de ondan!

Pers Elçisi : Bir sonraki sözlerini dikkatle seç, Leonidas, bir Kral olarak son sözlerin olabilir.
Leonidas: Toprak ve su ha? Aşağıda ikisini de yeterince bulacaksın!
Elçi : Kimse Pers ya da Yunan, hiç kimse bir elçiyi tehdit edemez!
Leonidas : Alt ettiğiniz Kralların taçlarını ve kellerini kapımın eşiğine bırakıyorsun. Kraliçeme hakaret ediyorsun. Halkımı ölüm ve kölelikle tehdit ediyorsun! Bak pers bozuntusu! Ben sözlerimi dikkatle seçtim belki sende aynı şeyi yapmalıydın!
Elçi: Bu kutsallığa büyük bir hakaret! Bu yaptığın delilik...
Leonidas : MAdnes? Burası Sparta!...

- Oklarımız yağmaya başladığında güneş bile görünmeyecek...
- Bizde gölgede savarışırız o zaman...

Pers Kralı Xerxes: Ben cömert bir tanrıyım. Seni aklın alamayacağı kadar zengin edebilirim. Bütün Yunanistan’ı hükmün altına sokabilirim. Savaş standartlarımı, Avrupa’nın bağrına kadar taşırsın. Atina’da ki düşmanların ayaklarına kapanır, Tabii önce sen benimkilere kapanırsan!
Leonidas : Mükemmel olduğun kadar cömertsin de. Krallar kralı! Böyle bir teklifi sadece bir deli reddedebilir. Ama şu ayaklara kapanma meselesi var ya.. Gördüğün gibi bütün gün adamlarını kesmekten bacaklarıma kramp giriyor. Bu nedenle diz çökebileceğimi pek sanmıyorum.
Xerxes : Spartayı tarihten bile kazıyacağım! Parşömenlerde yazılı her şey yakılacak! Yunanlı tarihçi ve katiplerin tek tek gözleri oyulacak dilleri kesilecek. Sparta ya da Leonidas adını onurlandırmaya kalkanlar öldürelecek. Dünya var olmuş olduğunu bile bilmeyecek.
Leonidas : Dünya, özgür adamların bir zorbaya ”az”ın ”çok”a karşı durduğunu ve henüz bu savaş bitmiş olmadan bir Tanrı-Kral’ın bile kanının dökülmüş olduğunu bilecek.

Gönderildi : 07/09/2019 12:51 am
Paylaş: