Benim Hırçın Sevgilim (My Sassy Girl)
Orjinal ismiyle Yeopgijeogin geunyeo ilk izlediğim Güney Kore filmidir ve bu film sayesinde Güney Kore sinemasının sıkı takipçisi olduğum yadsınamaz bir gerçek. Bu filmi zorla izlettiğim birçok arkadaşım gibi. Aslında bu filmi ilk tavsiye eden arkadaşıma Güney Kore filmi ne ya dediğimi hatırlıyorum.
2001 yapımı olan Benim Hırçın Sevgilim kadın oyuncusu Jeon Ji Hyun'e 2002 Grand Bell en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran, erkek oyuncusu Cha Tae Hyun'a ise 2002 Kore oscar'larında en iyi erkek oyuncu ödülü kazandırmıştır. Film Güney Kore'de boxoffice listelerinde 6 hafta boyunca bir numarada kalarak, 2001 yılında Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi'nden daha fazla seyirci toplamayı başarmıştır.
Zaten 2006 yılında yapım haklarını Hollywood'a satmış ve 2008 yılında Hollywood yeniden berbat etmiştir pardon gösterime çıkarmıştır. (Bu arada filmi izlemedim internette okuduğum, izleyenlerden edindiğim izlenim öyle)
Bu film hollywood filmlerinden sıkılanlar için birebir demek yanlış olmaz herhalde.